Akademia to restauracja w Warszawie, która powstała z pasji i miłości do gotowania. Podawane w niej dania są połączeniem tradycji z dzisiejszymi smakami. Menu jest bardzo bogate, począwszy od przystawek, a kończąc na deserach. Jako że podawane przez nas dania są zawsze ze świeżych składników najwyższej jakości, to w karcie dań można również wybrać potrawy sezonowe. Oznacza to, że dania te zawierają składniki, które są charakterystyczne i dostępne w danej porze roku.
O jakości podawanych dań dla naszych klientów czuwa wspaniały szef kuchni – Justyna Ławrynowicz. Swoje doświadczenie zdobywała między innymi w Wielkiej Brytanii. Kuchnia europejska nie jest jej obca i nie boi się łączyć ze sobą różne smaki i odkrywać to, co przez innych jeszcze kulinarnie niezgłębione. Odważnie komponuje i eksperymentuje, inspiruje się naturą, a tradycyjnym przepisom nadaje nowy sznyt. Cały nasz personel to wykwalifikowana i doświadczona kadra utalentowanych i z pasją kucharzy, sympatycznych barmanów, specjalistów od cateringu i menadżerów.