| Dodaj ogłoszenie | Szukaj | Schowek Dodaj do schowka | Galeria |
|
| OGŁOSZENIE ZOSTAŁO DODANE DO SCHOWKA! BIESIADA GÓRALSKA W PENSJONACIE "EWA' W WIŚLE „Jest takie miejsce na ziemi, gdzie od wieków wiatr opowiada o dziejach i losie górali, żyjących u źródeł królowej polskich rzek - Wisły. Tutaj, w ciszy świerkowych lasów, można wsłuchać się w szmer strumyków i docenić uroki górskiej przyrody, tak nierozerwalnie związanej z życiem okolicznych mieszkańców. Przy krystalicznych źródłach, w chłodzie gęstego lasu tokuje głuszec, z pobliskich pól dochodzą śpiewy licznej ptasiej rodziny… Spoza otulonych bielutkimi mgłami gór wyłania się słońce… Nitki babiego lata błyszczą srebrzyście, drzewa mienią się tysiącami barw jesiennych liści… W potokach górskich zwinnie mkną pstrągi… To prawdziwe cuda natury! Siedzisz zadumany i zauroczony. Odpoczywasz.” Propozycja pobytu 3 -dniowego w Wiśle Dzień 1 • Przyjazd i zakwaterowanie • Obiad ( zupa w wazach, II danie , deser, kompot z owoców ) • Kulig z płonącymi pochodniami malowniczą doliną Wisły • Wieczorem góralskie ognisko i grill Na ognisku : (przykładowe menu) • pachnąca kiełbasa swojska, • placki z blachy ze szpyrkami, • złociste skrzydełka, • warzywa świeże krojone • sałatki, • „herbata z Zielin”, • pikantne dodatki • swojski chleb ze smalcem • pikle marynowane Nocleg w wygodnym pokoju Dzień 2 • Śniadanie – bufet szwedzki • Spacer po Wiśle z przewodnikiem (Muzeum Beskidzkie, Amfiteatr, Rynek) (lub wycieczka do Muzeum koronek Koniakowskich, skocznia im. Adama Małysza, Zamek Prezydencki i inne) • Obiad ( zupa w wazach, II danie, deser, kompot z owoców) Wieczorem Biesiada Góralska obfitująca z Wiślańskie menu Możliwość zorganizowania oprawy muzycznej: Kapela Góralska, Dj, Karaoke, Muzyka na żywo Menu biesiady : (przykładowe) • korytka góralskie (krupniok, kiełbasa swojska biała, żeberka0 • misy z kapustą zasmażaną po Wiślańsku • misy pierogów farszem napchanych z łomastą • chleb ze smalcem własnej roboty Regionalna chatka smakołyków gdzie królować będą : • pęta swojskich kiełbas wędzonych, • boczki, • sery, oscypek • pajdy chleba ze smalcem, • ogórki kiszone, • chrzan, • musztarda, • pikle marynowane,, • salceson, • pasztet, • świeże dodatki warzywne, Nie zabraknie też zimnych napitków na stołach możliwość zamówienia beczki piwa regionalnego Brackie z Cieszyna na miejscu wszelkiego rodzaju alkohole w promocyjnych cenach proponujemy również pieczone prosię lub kitę wieprzową po Wiślańsku Nocleg w wygodnym pokoju Dzień 3 • Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego • Wykwaterowanie do godz.12.00 |
| |||||||||||||||||||